Maki på 1-2-3

Deilige biter med ris, laks og de smakene du ønsker. Imponer med hjemmelaget maki på 1-2-3.

Porsjoner
2 porsjoner
Tidsbruk
10 min
  • Varm risen i uåpnet pakke i mikrobølgeovnen (90 sek) eller i vannbad (12-14 min). Åpne pakken, hell i en pakke Sushi Su og rør godt om. 
  • Skjær laks og grønnsaker i strimler på lengde med nori arket. 
  • Legg et nori ark på en bambusmatte dekket med plastfolie. Legg matten så pinnene ligger vannrett mot deg. 
  • Fukt hendene og fordel et tynt lag ris utover nori arket. La det være igjen ca 1 cm kant uten ris lengst fra deg. 
  • Legg laks, grønnsaker og gjerne en stripe Lofoten Chilimajones samlet på risen. 
  • Brett matten over laksen og grønnsakene, trykk litt, før du ruller en runde, trykker litt og til slutt ”limer” nori arket sammen med litt vann. 
  • Bruk en skarp og fuktet kniv til å dele rullen i 8 like biter. Server med ponzusaus og syltet ingefær.