Pannestekt skreifilet med Lofoten Hvitvinsaus, sjalottløk og aspargesbønner.

Smaksrik skrei med Lofotens nye hvitvinssaus, en god og sunn middag på 30 minutter.

Porsjoner
3-4 porsjoner
Tidsbruk
30 min
  • Før du steker skreien er det både lurt og godt å salte den noen minutter. Da trekker saltet inn i fiskekjøttet og gjør den litt fastere og mer smaksrik. Bruk alltid en god nonstick panne til å steke fisk i. Start stekingen med en spiseskje solsikkeolje. La fisken ligge i ro i pannen uten at du snur den til den har fått en tydelig stekeskorpe. Ha i to hvitløksfedd og smøret og trekk pannen til siden. Snu fisken og la den trekke seg ferdig i pannen fra undersiden.
  • Kok aspargesbønnene i godt saltet vann i ca 3 minutter, hell av vannet og dryss en finhakket sjalottløk og 1 ss olivenolje og litt grovkvernet svart pepper over.
  • Fisketips: Det er enklere å steke flere mindre fiskebiter enn én stor. Del derfor opp fileten i fine biter på 5-7 cm, og server heller 2 biter til hver, enn én stor.