Bouillabaisse med baguette og hvitløk-chilimajones

For å lage en god fiskesuppe må man ha en god fiskekraft. Kraften har vi i Lofoten laget ferdig for deg, slik at du kan lage denne smaksrike og sunne suppen på kun 30 minutter.

Porsjoner
3-4 porsjoner
Tidsbruk
30 min
  • Bouillabaissen: Kutte løk, fennikel, gulrot og stangselleri i terninger på ca 1 cm. Hvitløken og chilien finhakkes. Fres disse grønnsakene i olivenolje sammen med safran, timian og sukker i en dyp panne eller kjele i et minutt. Hell på all væske og tomatene. Koke dette sammen i 10 minutter.
  • Smak til suppen med salt og pepper før du har i fiskebitene og skjellene. Kok opp suppen og la den trekke i 5 minutter før servering.
  • Server gjerne suppen med noen skiver baguette og en hvitløk-chilimajones.
  • Hvitløk-chilimajones: Blande alle ingrediensene i majonesen. Vips så har du noe som gjør den gode middagen din enda bedre.
  • Fisketips: Del fisken i litt større biter enn du pleier. Det reduserer sjansen for at de faller fra hverandre i suppen under koking.