Gylne laksekuber med frisk grønnsaksblanding, blomkål-krem og Lofoten Hvitvinsaus m/basilikum og sort pepper.

.

Porsjoner
3-4 porsjoner
Tidsbruk
30 min
  • Del fisken i biter på 3x3 cm. Krydre de godt med salt og pepper og steke de i panne med litt olje til de har fått en fin stekeskorpe rundt hele.
  • Dander laksekubene på toppen av de friske grønnsakene og blomkålkremen.
  • Frisk grønnsaksblanding:
  • Rensk små buketter av brokkoli og blomkål, skiv en sjalottløk, del noen sukkererter i to og gulrøtter i staver. Kokes i to minutter i saltet vann. Hell av vannet og ha på en ts smør og en ts sitronsaft.
  • Blomkålkremen lages raskt med å koke restene fra blomkålen helt mør i melk. Hell av melken og tilsett litt salt, 3 ss olivenolje og litt sitronsaft. Miks blomkålen til en helt glatt puré med stavmikser mens den ennå er varm.
  • Fisketips: Skjær fisken i store kuber fremfor små terninger, da blir de lettere å steke og mye saftigere.