Lofoten Fiskekaker med brun saus, erter, gulrøtter og blomkål

En sunn og god hverdagsklassiker.

Porsjoner
3-4 porsjoner
Tidsbruk
20 min
  • Varme fiskekakene på begge sider i en stekepanne med smør (ikke margarin) i ca. 5 minutter.
  • Brokkoli og blomkål deles i små buketter og kokes i 2-3 minutter i lettsaltet vann. Ertene kan være med de siste 30 sekundene.
  • Råkostsalaten lager du enkelt slik: Med en potetskreller fjernes skall på eplet og gulrøttene. Bruk grovt rivjern og tilsett sitron og sukker i eple- og gulrotblandingen. Gir et friskt og godt innslag i middagen.
  • Og til slutt klassisk brun saus: Hakk løken og ha det i en kjele sammen med smør og mel. Rør dette sammen med en visp eller tresleiv, til det begynner å få en lys brun nøtteaktig farge. Hell i buljongen under omrøring. Kok opp sausen og tilsett melk til du har den fargen og tykkelsen du måtte ønske selv. Sil sausen hvis du vil ha ut løkbitene. Smak til med salt og pepper.
  • Serveres med kokte poteter.