Lofoten Hjemmelagde Fiskeboller med perfekt karrisaus og litt ekstra karri

Nå blir det andre boller… prøv våre fiskerike fiskeboller med denne perfekte karrisausen.
Lofotens Hjemmelagde Fiskeboller er fastere og har mer «tygg» enn andre fiskeboller på markedet. Det er ikke fordi vi er så innmari glade i stivelse og stabilisatorer, men fordi fiskebollene våre er laget med hele 60% fersk hysefilet, noe som gir et unikt og godt ”tygg”. Konserveringsmidler bruker vi forresten ikke i noen av våre hjemmelagde produkter.

Porsjoner
3-4 porsjoner
Tidsbruk
15 min
  • Finhakk en sjalottløk eller en ¼ gul løk. Ha løken i kjelen sammen med smøret. Kok opp dette i cirka 1 minutt, til løken begynner å bli blank (ikke brun). Trekk kjelen av platen og rør inn melet med en ballongvisp. Rør nå også inn all melken, fiskebollekraften og karripulveret. Sausen er nå tynn som vann, og klar for oppkoking. Sett kjelen på platen igjen og kok den opp under jevn omrøring med vispen. Når sausen har kokt godt opp og blitt tykk, smakes den til med salt og sitronsaft. Skru ned varmen og la sausen småkoke i 5 minutter før du heller fiskebollene i karrisausen for oppvarming.
  • Gi fiskebollene et dryss med karri på tallerken også, da blir det enda mer smak.
  • Kokte poteter og litt salat ved siden passer perfekt til denne retten.