Lofoten Hjemmelagde Fiskekaker med kapers, egg og pepperrotsmør

Fiskekaker er både sunt og godt. For å gi fiskekakene en optimal oppvarming er et godt tips å varme dem på begge sider i en panne med en spiseskje smør og et helt hvitløksfedd. Dette gir de gode fiskekakene et nystekt preg og den lille ekstra ”godsmaken”. Server gjerne fiskekakene med smeltet smør med egg, kapers, gressløk, pepperrot og noen dråper sitron.

Porsjoner
3-4 porsjoner
Tidsbruk
10 min
  • Gi hvitløksfeddet en dytt med hånden eller bladet på en kniv slik at det knuses litt. Ha dette i pannen med smøret og fiskekakene. Sett pannen på moderat varme, og når fiskekakene er varme er det klart til servering.
  • Smelt smøret i en kjele, trekk den til side. Ha i kapers, sitronsaft, hakket gressløk, og revet pepperrot. De smilende eggene (9 minutters koketid før eggene skylles i kaldt vann) grovhakkes og vendes i ved servering. Serveres lun eller varm, ikke kokende.
  • Potetbåter og brokkolidusker er godt tilbehør til dette.