Røkt laks og ørret kan også skjæres i tykke «sashimi»-skiver.

Lofoten Einerrøkt ørret og laks kan du også skjære i tykke skiver, som gir et helt annet uttrykk på tallerken og et helt annet «tygg» og munnfølelse enn fisk som er skåret i tynne skiver. Lofoten røkt ørret og laks er av så høy kvalitet at den oppleves mør og saftig også når den er skåret i tykke skiver.

Porsjoner
3-4 porsjoner
Tidsbruk
10 min
  • Vi tørrsalter all vår røkte laks og ørret. Når fisken tørrsaltes trekkes en del væske ut av fiskekjøttet, som gjør kjøttet fastere, rødere og mye mørere. Fiskefileten vår blir saltet i god tid før røyking, og saltet får utlignet seg i kjøttet, som det heter på fagspråket. Det vil si at den får et jevnt saltnivå gjennom hele fileten, noe som igjen gjør at den ikke oppleves seig på de tykkeste delene av fileten og heller ikke for salt og hard i de tynneste delene.
  • Hvis du synes at vi har verdens beste røksmak på vår einerrøkte ørret og laks, er vi ikke uenige i det. Vi har brukt mye tid og ressurser på å finne den optimale blandingen av einerflis og bøkflis, tid og temperatur for å få den perfekte smaken.
  • Prøv å skjære slike tykke skiver neste gang du har et av våre røkte produkter på fjøla.
  • Et lite tips: Det kan være lurt å ha litt matpapir på fjøla når du skjærer røkt fisk på trefjøler.