Salat med Lofoten Varmrøkt pepperlaks, sprø krutonger, potet, løk og egg

Lofoten Varmrøkt laks er både pepret, saltet og sukret 12 timer før varmrøykingen tar til. Dette er med på å stabilisere væsken i fiskekjøttet, noe som igjen gjør fisken til et saftig og godt hovedelement i en god salat.

Porsjoner
3-4 porsjoner
Tidsbruk
20 min
  • Temperer laksen en time på benken, bryt den deretter opp i store biter. Sprøstek store brødkrutonger i smør og gjerne litt hvitløk.
  • Eggene kokes smilende (i 9 minutter) og potetene til de er møre. Del de opp i store biter og legg de på tallerken sammen med pepperlaksen og krutongene. Reddik og rødløk skives tynt og skylles i litt kaldt vann, og legges litt her og der.
  • Dryss over urtene og salat før noen spiseskjeer med vinaigrette helles over. Vinaigretten blir til ved å røre sammen olje, sennep, eddik og salt. Enkelt og greit – og godt.