Tandorilaks med frisk yoghurt med minte og hvitløk, jasminris og mangosalat.

En smakfull lakserett som tar deg fra Lofoten til India!

Porsjoner
3-4 porsjoner
Tidsbruk
30 min
  • Laks og mango.
  • Sett over jasminrisen, og mens den ”ordner seg selv”, lager du lett resten av måltidet ferdig.
  • Legg laksen på en tallerken og start med å drysse over salt, sukker, tandorikrydder på begge sider. Presse hvitløksfeddet i oljen. Gni litt av denne oljen på laksen. La fisken marineres i ca 10 minutter.
  • Mens dette marineres lager du den friske mangosalaten. Skjær av 1 cm av toppen og bunnen og skrelle mangoen med en skarp kniv mens den ligger stødig og trygt på fjølen. Når skallet er av kan du skjære av de to halvdelene. Dette gjør du ved å sette kniven 0,5 cm til siden for senter av mangoen sett oven i fra og skjære litt skrått ned. Følg steinen med kniven. Når kjøttet er skåret av steinen deles det i grove biter. Ha disse i en bolle. Hell over finsnittet rødløk, små tomater delt i to, salt, olivenolje, salaten og en skvis limesaft.
  • Varm opp en stekepanne til moderat varme og steke fisken i en skje stekeolje. La den få en god skorpe før du snur den. Trekk pannen til side og la fisken trekke seg ferdig i panna. Dette tar 3-4 minutter cirka.
  • Det er viktig at fisken fortsatt er rosa og saftig inni.
  • Frisk mint, hvitløk og yoghurtsaus
  • Blande salt, hakket minte, olivenolje og presset hvitløk i en skål. Rør rundt med en skje så er den klar.