Toast Lofoten: Reker og lakserogn som skagenrøre på småtoast

Denne rekerøren har mange bruksområder!
Rekerøre er veldig enkelt å lage, og smaker fortreffelig hele året. Den har også god holdbarhet i kjøleskapet og kan gjerne tilberedes dagen før den skal brukes. Da bør du vente med å blande inn urtene til den skal spises, det gir et friskere utseende og smak. Rekerøre fungerer perfekt både som snacks på en sprø toast til velkomstmat, som fyll i en baguette/ sandwich når man vil skjemme seg selv bort i hverdagen, eller som en forrett i en meny i “festlig lag”. Med denne toasten har du en munnfull som spiller på mange strenger i munnen: fettet fra majonesen som er den fremste smaksbæreren fremhever syre og friskhet fra sitron og eddik, salt og sødme fra rekene og rognen, samt frisk aroma fra urtene. Du får mange tiltalende konsistenser også, blant annet fra det sprøe brødet. Vi har ikke de største rekene i verden, men de rekene som svømmer rundt i havet rundt Lyngen er de reneste, ferskeste og fineste man kan få tak i på hele kloden, og det er derfor Lofoten bruker akkurat disse. At de er kokt i godt saltet rent havvann på fangstbåtene i sprell levende tilstand gjør at de blir faste i konsistensen, struttende, hvite i kjøttet og beholder mye av sin mineralske, naturlig søte og salte skalldyrsmak.

Porsjoner
3-4 porsjoner
Tidsbruk
15 min
  • Ha reker, rogn, majones, creme fraiche og urter i en bolle. Bland dette forsiktig sammen med en skje. Det skal være akkurat så mye majones at det binder opp ingrediensene til en holdbar røre. Ikke en majones med litt reker i. Smak til med salt, nykvernet grovt svart pepper og eventuelt noen dråper sitron.
  • Hvis du ønsker runde toaster, stikkes de ut med for eksempel et lite glass. De stekes deretter på moderat varme i en panne med smør til de er blitt gylne og fine.