Tradisjonell Lutefisk

Tradisjonell lutefisk servert med bacon, ertestuing og poteter. En gammel norsk klassiker.
Oppskriften og bildet er hentet fra www.godfisk.no

Porsjoner
4 porsjoner
Tidsbruk
60 min
  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær lutefisk i serveringsstykker og legg dem i en langpanne med skinnsiden ned. 
  • Dryss salt over lutfisken og dekk til med lokk eller aluminiumfolie.
  • Stek lutefisken i stekeovnen i ca. 30 minutter. Mindre mengde lutefisk tar kortere tid.
  • Skjær bacon i terninger og stek det på svak varme så fettet får smelte og baconet bli sprøtt.
  • Ertestuing - la erter ligge i vann over natten.
  • Kok dem i nytt vann til ertene er møre og stuingen jevner seg, det tar ca. 45 minutter.
  • Tilsett vann dersom den blir for fast.
  • Rør inn smør og smak til med salt og litt sukker.
  • Server lutefisken med bacon, ertestuing og mandelpoteter.