14. november 2014

Lofoten i blått

Verdens diabetesdag 003_originalTradisjonen tro markeres Verdens Diabetesdag 14. november ved at sentrale byggverk verden over lyssettes i diabetesforeningens farge: Blå!

Også i Lofoten markeres dagen, og dermed kunne morgenblide Lofotinger på vei til jobb oppleve Lofotprodukts fabrikk på Leknes i blått denne morgenen.

I tillegg til lyssetting av fabrikken, tilbyr Diabetesforeningens lokallag i Vest-Lofoten ansatte ved fabrikken gratis måling av blodsukker i løpet av dagen. Og synet av den blå fabrikken som speiler seg i havet kan også nytes når mørket legger seg ut over kvelden og natten.

Holmenkollen, Gamlehaugen, Den nasjonale scene, Værnes flytårn, en rekke kirker og andre sentrale bygg landet over belyses også i blått i dag.

Tidligere har blant annet Empire State Building i USA, London Eye i England, Christ the Redeemer i Brazil, Den lille Havfrue i Danmark og Ishavskatedralen i Tromsø deltatt i markeringen.

365.000 nordmenn antas å ha diabetes type 2, hvorpå halvparten ikke vet om det selv. Norge er på verdenstoppen når det gjelder nyoppdaget barnediabetes.

For mer informasjon om Diabetes, se www.diabetes.no.

Se Lofotpostens dekning av saken HER.

 

 

 

Bookmark and Share