Lofotburger med spicy agurksalat, ovnsbakt paprika, rømmedressing og avokado

Denne retten er proppfull av gode smaker og byggeklosser for kroppen! Slik lager Berit Nordstrand sin drømmeburger.

Porsjoner
4 porsjoner
Tidsbruk
30 min
  • For å lage spicy agurksalat, skrell agurk på langs med en potetskreller og skvis limejuice og litt revet limeskall over.
  • Tilsett revet ingefær og noen dråper olivenolje.
  • Finkutt rød chilli, og dryss over.
  • For å lage hvitløksbakt paprika, del paprika i fire og legg de på et brett med skinnsiden ned.
  • Bland finkuttet hvitløk, olivenolje og sort pepper. 
  • Pensle et godt lag med blandingen på paprikaen.
  • Bak paprika på 200 grader i ca 15-20 minutter, riv så av skallet og kutt i strimler. 
  • For å lage rømmedressing, bland sammen rømme med finkuttet dill, sitronsaft og litt salt.
  • Ha i revet pepperrot til slutt.
  • For en ekstra spennende tilbehør, mos avokado i en bolle og tilsett finkuttet vårløk.
  • Smak til med soyasaus, limesaft og wasabi.
  • Stek fiskeburgerne som angitt på pakken, og server med hjemmebakte burgerbrød.
  • Hjertesalat og rødløkringer passer godt som garnityr.